Kost

Dagplejen arbejder for, at alle børn får en sund, varieret og ernæringsrigtig kost.
Det skal sikres, at kosten følger de overordnede retningslinjer og anbefalinger for sammensætning, variation og kvalitet.
Det skal sikres, at børnenes energi- og ernæringsmæssige behov dækkes i det tidsrum, de er i pasningstilbuddet. Der skal være øget fokus på at sukkerindtag skal begrænses til festlige lejligheder. 
Kosten skal tilpasses barnets alder og motoriske udvikling. 
Dagplejen skal være miljø- og ressourcebevidste i valg af fødevarer. 
Dagplejen er forpligtet til at servere mad og drikke med et minimum af tilsætningsstoffer, farvestoffer og sprøjtemidler. 
Mælk, gryn, frugt og grønsager skal som minimum være økologisk. Andre fødevarer skal købes økologisk, hvis prisniveauet er det samme som ikke økologiske fødevarer.
Der tilbydes morgenmad hvis barnet ikke har spist hjemmefra. Derudover serveres der formiddagsmad, frokost, eftermiddagsmad og evt. et sent mellemmåltid til de børn der bliver afhentet meget sent.  
Børnene skal, i det omfang det er rimeligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt, inddrages i madlavning, borddækning, og i arbejdet før og efter måltidet. 
Maden serveres i en god atmosfære, og på en sådan måde, at børnene får lyst til at spise. Spisetiderne kan være fleksible, og der beregnes god tid til måltiderne.
Special- og diætkost skal være lægeligt begrundet. Så vidt muligt sammensættes specialkosten af de almindelige fødevarer, som børnegruppen i øvrigt bliver tilbudt.
Den kost, der serveres tager udgangspunkt i dansk kulturtradition - men der vises respekt for kostvaner i andre kulturer. 
Dagplejere og pædagoger skal løbende diskutere måltidernes pædagogiske betydning (socialt samvær, bordskik, hygiejne, og individuelle behov omkring måltiderne).
Alle dagplejerne har deltaget i kurset måltidet i pædagogiske arbejde. Vi vægter at medarbejderne løbende kommer på kursus i kost og pædagogiske måltider.